TV serie: "Fauda"

Her kan informeres, eller debatteres om bøger, film, musik, artikler eller skuespillere.
Besvar
Brugeravatar
Oscar123
This member is
This member is
Indlæg: 2017
Tilmeldt: 26. mar 2008, 22:07
Interesser: Ildvåben og ildvand
Geografisk sted: Frederiksberg
Has thanked: 350 times
Been thanked: 653 times

TV serie: "Fauda"

Indlæg af Oscar123 » 16. jan 2024, 16:34

Har de seneste dage fået set et par sæsoner af den glimrende TV-serie ”Fauda”.

Serien er israelsk og handler om en anti-terror enhed i det israelske forsvar. Serien er ren fiktion men mange af de elementer og episoder, der indgår i serien er inspireret af virkelige hændelser. Seriens skabere Lior Raz og Avi Issacharoff har selv en fortid i netop de israelske anti-terror styrker og jf. diverse ”fagfællevurderinger” skulle serien være ganske realistisk.

Serien er (naturligvis) fra før de grusomme uhyrligheder, der udspandt sig ved terrorangrebet d. 7. okt. 2023 og de efterfølgende meget voldsomme reaktioner fra israelsk side. Ikke desto mindre giver serien faktisk et godt indblik i de forhold og dynamikker, der gjorde sig gældende i Israel og de besatte områder på Vestbredden og i Gaza i tiden op til d. 7. okt. 2023. Hvad der kommer til at ske herefter er der vel ingen, der kan forudsige... :???:

De forskellige aktører på begge sider - både de israelske og de palæstinensiske - er ganske nuanceret beskrevet og man får faktisk et forhold til dem alle. Det er her ganske befriende, at de forskellige militante grupperinger på palæstinensisk side - herunder Hamas, Fatah og ISIS (Daesh) - er fremstillet som mennesker med en motivation, overbevisning og tro på det de gør. Og de er samtidig menneskeliggjorte med sympatiske familier m.v. I øvrigt interessant at bemærke sig forskellene og de interne spændinger mellem netop Hamas, Fatah og ISIS. Selvom serien ikke kan tages som et sandhedsvidne er dette spændningsforhold dog givet ramt nogenlunde rigtigt... :neutral:

Serien er ganske barsk og ikke for sarte sjæle. Der bliver ikke lagt fingre imellem – og selvom serien er israelsk fremstår israelerne bestemt ikke altid som ”the good guys”. Fauda er det arabiske ord for kaos – og det beskriver faktisk situationen i området ret godt... :neutral:

Der er indtil videre lavet 4 sæsoner af serien og en 5. er på vej. Den kan findes på Netflix samt andre steder på nettet. Foreslår, at man ser den med originalsprogene hebræisk og arabisk (med danske undertekster..), da den engelsksprogede version ikke er godt synkroniseret.

Serien kan absolut anbefales og er velegnet til ”binge-watching” her i den kolde vintertid... :thumbup:

:razz:
Oscar123
On scene - but unseen

Besvar