Hvad sous vide vil I anbefale?

Her kan du stille spørgsmål eller give gode råd om kikkerter, sigtemidler, Kamera & andet hardware.
Besvar
Brugeravatar
Lillelars
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1427
Tilmeldt: 10. sep 2008, 22:11
Interesser: Våben, motorsport, og amikanebiler
Geografisk sted: Himmerland
Has thanked: 95 times
Been thanked: 37 times

Hvad sous vide vil I anbefale?

Indlæg af Lillelars » 30. dec 2017, 11:58

Hej venner :razz:
Lillemor og undertegnet har snakket om, og investere i en sous vide sæt, man hvad skal vi købe?!!, hvad har i andre af erfaringer/råd/og hvad vi IKKE må købe?!!...
Husk og behandler andre, som du selv ville behandles :Hug:

Klumpfod
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 156
Tilmeldt: 25. sep 2013, 11:07
Interesser: riffeljagt- og skydning
Geografisk sted: Sydjylland
Has thanked: 19 times
Been thanked: 26 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af Klumpfod » 30. dec 2017, 12:57

Fed tråd! Jeg er også med på en lytter.

Beklager, lillelars - det er ikke drømmesvaret :blink:

Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af HappyNanoq » 30. dec 2017, 13:11

Rev mig lidt, og købte denne her. Incl en rustfri 28liters balje med plastlåg.

http://www.addelice.com/shop/english/sw ... lator.html

Den er jeg superglad for, og den tager masser af kød, samt er rigeligt kraftig til baljen.
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Brugeravatar
Evil-Honda
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 296
Tilmeldt: 4. mar 2006, 23:19
Interesser: Longrange Dodo hunting
Geografisk sted: Heløen Sjælland
Has thanked: 28 times
Been thanked: 17 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af Evil-Honda » 30. dec 2017, 13:34

Alle synes bedst om det de selv har valgt, jeg har Anova wifi x 2 https://anovaculinary.com/anova-precision-cooker/

Det man skal starte med er at finde ud af om du er til dypkoger modellen eller et kar, jeg har ikke plads til et 25 liters kar i køkkenet så jeg er glad for dypkoger modellerne, og putter dem i alt fra kasseroller til køletasker med vand.
Mvh BS

AirArms TDR-R .22
Röhm Twinmaster .177

Brugeravatar
Krung
This member is
This member is
Indlæg: 2766
Tilmeldt: 10. apr 2012, 10:46
Interesser: Skydning, jagt, ballistik.
Geografisk sted: Remouladebæltet (kbh)
Has thanked: 442 times
Been thanked: 481 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af Krung » 30. dec 2017, 13:53

Henkogningsgryde fra Lidl. 400 kr. De bliver udsolgt på en formiddag. 20 liter eller mere, tror jeg.

Det er blevet fantastisk hver gang jeg har brugt den. Jeg har dog ikke kontrolleret om temperaturen er som displayet angiver. Det har ikke været nødvendigt.

Som en bonus kan den også henkoge.
.172x2, .177, .204, .22, .224, .243, .264, .308, .355, .357, .410, .366, .73. Buy Hard, Cry Hard.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21638
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af Refraktorius » 30. dec 2017, 17:39

Vippet ned i "grej", da både Fodertønden og GdS er til at beskrive egne projekter i.


En kammerat har en "dyr computerstyret dyppekoger". Den er han glad for.
Den har den store fordel, at i en isoleret beholder, så kan man sagtens holde en masse vand lunt, og tilpasse beholderstørrelsen efter opgaven.

Svigermor har en "færdiglavet enhed". (kan ikke huske hvilken, jeg tror den er købt gennem "Samvirke")
Den er ikke fleksibel størrelsesmæssigt, men den er ekstrem nem at bruge, og for en ældre dame med en dårlig skulder, er det en god til at aftapning af vand o.l. er brugervenligt.

Mine egne er hjemmebyggede.
En PID regulator og et solid state relæ i en passende kasse, og den styrer så en "slow-cooker" (når det er en enkelt steg), en kogeplade og en gryde på 5-15 liter (når det er større portioner) og en dyppekoger og cirkulationspumpe i en "opbevaringskasse" (når der virkelig skal svines med kød).
Det virker også fint.


Konklusion: De virker alle sammen, så valget må afhænge af dit budget og behov.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Langenge
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7273
Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
Interesser: Gamle våben og bamser
Geografisk sted: Region midtjylland
Has thanked: 285 times
Been thanked: 1062 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af Langenge » 30. dec 2017, 19:07

Jeg har sådan en dims, der ligner en blanding af en dildo og en dypkoger, i overstørrelse.
Den endeholder varmelegeme, cirkulationspumpe, temperaturstyring og blabla i et.
Den proppes bare ned i hvilken beholder man nu har. En gulvspand passer fint.
Billig, nem at betjene, fylder intet i skabet, og den virker perfekt.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.

Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2378
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 605 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af FrederikF » 30. dec 2017, 20:22

Har også dypkogermodellen med cirkulationspumpe (propel).
Det vigtige er ikke at købe for billigt - den skal kunne holde temperaturen helst inden for en halv grad - ellers ryger fidusen lidt - særligt med det konsistent perfekte kød.
Jeg er super glad for min (anbefalet af de kokke fra Meyers køkken, der laver Sous Vide kurser - vender lige tilbage med mærket (ved den er på halv pris lige nu).

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2378
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 605 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af FrederikF » 30. dec 2017, 20:52

Her er det gode tilbud - halv pris imorgen med hos COOP for medlemmer.
Den hedder Profi Cook
Fil den i julegave (har brugt den på et madkursus jeg var på - den er god og tager op til 15l).
https://m-shopping.coop.dk/vare/profi-c ... 6160011265

Brugeravatar
Herluf
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 580
Tilmeldt: 12. apr 2006, 22:52
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 167 times
Been thanked: 138 times
Kontakt:

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af Herluf » 30. dec 2017, 22:02

Efter et par ugers leg med en PID controller og en dyppekoger syntes konen at det hele så lidt farligt ud og gav mig en Sous Vide Supreme (mine kollegaer synes det er en lovlig grund til skilsmisse).
Begge udgaver fungerer lige så godt og jeg har svært ved at tro at selv den billigste af dem man kan købe i DK ikke vil være fuld tilfredsstillende.

Brugeravatar
SBO
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 175
Tilmeldt: 18. dec 2017, 14:45
Interesser: Våben, Jagt, Detektor, MC
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 38 times
Been thanked: 51 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af SBO » 30. dec 2017, 22:09

Jeg har en Steba SV1 som jeg er rigtig glad for, bruger den til alt muligt, det er nemt og sjovt.
https://www.sousvide.dk/produkter/5-sou ... --6-liter/

Har også prøvet alt mulig hjemme byg med ledninger over det hele, kombineret med vand og børn er det for besværligt til husholdnings brug :biggrin:

Husk du skal også have en Vakuumpakker og poser der kan tåle varmen, ellers er der ingen fidus i Sous Vide.

Jeg har lige lavet Andebryst til julemiddagen i SV, det var det møreste, saftigste rosa and jeg nogen sinde har fået. Min bror lavede flæskestengen i sin, dog sværen i ovnen. Fornylig lavede jeg en hel Rullepølse, 4 timer ved 80 gr. så er den perfekt mør og al smag er stadig i. Min favorit er Majskolber, de skal bare have en klat smør og en time i bad, det er så nemt tilbehør til grillmad.

I dag har vi faktisk fået Pulled Pork lavet i Sous vide. Tager en nakkefilet på 2-2½ kg og deler i 4, rubber og vakuumpakker, lader det trække i 24 timer, og så får det 24 timer i badet. Så er de lige til at smide i fryseren, og så tage op når man har lyst til PP en vinterdag. Så skal det bare have en halv time i ovnen, så er det næsten lige så godt som lavet på grill, men man slipper for at så ude i kulden og kæmpe med grillen :giggle:

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2378
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 605 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af FrederikF » 30. dec 2017, 22:45

Vakuumpakker er et plus til meget (ikke mindst til vildt og hjemeslagt -> llngere holdbarhed på frys).
Til Sous Vide er det IMHO ikke et must - man kommer meget langt med almindelige zip poser (lynlås), så slipper man også for at suge vædske op i vakuumpakkeren.
Bruger altid zipposer til hollanddaise bearnaise, grøntsager mv i sous viden. Vakuumpakkeren - det er mest når stykkerne kommer lige fra frys.

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7536
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 449 times
Been thanked: 902 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af Raptor357 » 30. dec 2017, 23:04

Steba SV1000
Hvis det skal være færdigkøbt
Fylder lidt i skabet, men stor nok til at man kan vaske/rense den hvis der løber snask ud i vandet. Passer i alt fra en lille hryde til et mindre badekar.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

T-REX
This member is
This member is
Indlæg: 7696
Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Has thanked: 589 times
Been thanked: 1243 times

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

Indlæg af T-REX » 31. dec 2017, 05:56

Jeg har en Ardes Stick
https://www.destillatio.eu/en/ardes-imm ... e/a-11054/
Den er på 1300 Watt. og er dermed end tand kraftigere, end mange af de andre. Det var den billigste jeg kunne få, med levering, til Grønland.
Den er jeg rigtig tilfreds med.
Den har kun temperaturstyring, med 0,5 graders trin, men den holder den indstillede temperatur, med ca. 0,1 graders nøjagtighed.

Men havde de leveret til Grønland, så havde jeg købt en Anova Stick, med WiFi, for at få "nørdefaktoren" helt op. :rolf: :oops: :giggle: :biggrin:

Men lad være med at spare, på Vacumpakkeren.
Jeg købte en kineser, med lidt ekstra faciliteter, men den er slet ikke god nok, til prisen. :oops: :mad:
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

Indlæg af Wildlife » 1. jan 2018, 21:57

Jeg har en Steba sv100 som jeg er godt tilfreds med.

Den lavede nytårsmenuen igår, lårtunge

http://m.pricerunner.dk/pl/249-3084088/ ... gK-c_D_BwE
Vedhæftede filer
IMG_20171231_191155.jpg
IMG_20171231_185923.jpg
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Sviptue
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 206
Tilmeldt: 20. feb 2011, 21:43
Interesser: jagt, madlavning
Geografisk sted: midtsjælland
Has thanked: 136 times
Been thanked: 28 times

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

Indlæg af Sviptue » 11. jan 2018, 18:39

FrederikF skrev:Her er det gode tilbud - halv pris imorgen med hos COOP for medlemmer.
Den hedder Profi Cook
Fil den i julegave (har brugt den på et madkursus jeg var på - den er god og tager op til 15l).
https://m-shopping.coop.dk/vare/profi-c ... 6160011265

fik lige købt en før tilbuddet løb ud, tak for tippet :)
In spite of the cost of living, its still popular

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2378
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 605 times

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

Indlæg af FrederikF » 11. jan 2018, 20:12

Du bliver glad for den :smile:
Hvis du ikke allerede har prøvet gulerod/kartoffel/selleri/smør/mælk i tern og en tur i sous viden så prøv det - det bliver en suveræn mos :blink:

Sviptue
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 206
Tilmeldt: 20. feb 2011, 21:43
Interesser: jagt, madlavning
Geografisk sted: midtsjælland
Has thanked: 136 times
Been thanked: 28 times

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

Indlæg af Sviptue » 11. jan 2018, 20:49

FrederikF skrev:Du bliver glad for den :smile:
Hvis du ikke allerede har prøvet gulerod/kartoffel/selleri/smør/mælk i tern og en tur i sous viden så prøv det - det bliver en suveræn mos :blink:
bliver på lørdag hvor vi skal have svineskank i SV, glaseret med honning og ananas :P
In spite of the cost of living, its still popular

Klumpfod
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 156
Tilmeldt: 25. sep 2013, 11:07
Interesser: riffeljagt- og skydning
Geografisk sted: Sydjylland
Has thanked: 19 times
Been thanked: 26 times

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

Indlæg af Klumpfod » 21. jan 2018, 17:14

Jeg prøvede også at nå COOPs tilbud, men kunne ikke finde ud af medlemsnummer.
Vi sender et nyt! Ikke bare per mail - nej, det er rigtig kundeservice, så vi sender et brev!
Det var rart at vide 3 timer før tilbuddet udløb...

Nå, lillemor havde fødseldag forleden, så jeg bestilte et andet tilbud hos COOP. Efter en uge i tryghed hos pakkecenter Taulov ringede jeg til Pestnord, for at høre, om min pakke var sorteret færdig. Lang pause i røret. “Det er nok nemmest, at du ringer til COOP og reklamerer, selvom vi har smidt pakken væk, og COOP ikke har lavet fejl”

Forklarede situationen for den rare dame ved COOP- nåede ikke at blive færdig, før hun svarede “det skal du ikke bøvle med - vi sender en ny med det samme”. Og den var der 2 dage efter. Fandme flot kommet igen, COOP!

Nå, men nu er vi lykkelige ejere af en Witt dypkoger med wifi - wonder how that works- og har idag lavet de første kyllingebryster, der var super. Mens vandet er varmt laver vi også lige en lille rådyrklump...

I får en update, når ungerne har vist mig hvordan den wifier...

Slettet bruger

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

Indlæg af Slettet bruger » 21. mar 2018, 23:06

Jeg fulgte anbefalingen og ønskede mig en anova wifi i fødsdagsgave :biggrin:
Nå men svær som jeg er at købe gaver til så fik jeg sjovt nok det jeg ønskede mig.

I forgårs fik jeg endelig prøvet den på et par kylling bryster I en gryde. Hold kæft det var godt.
Så idag er der købt plastil kasser i Føtex og nu laver jeg så 7 kylling bryster en med sursød sovs i vakum pakningen.

Hold kæft kylling er lækker ved 65.6 grader.

Og heeey billede upload virkede problemfrit.

Det er i kassen nu.
Vedhæftede filer
IMG_20180321_225505.jpg

Slettet bruger

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

Indlæg af Slettet bruger » 22. mar 2018, 00:06

Skar lige låget til på. En lille hobby båndrundsav jeg har hjemme.
To billeder for at teste billede funktionen.

Det var noget der isolerede sådan et låg.

Ja det ene billede forsvandt da jeg trykkede vis prøve.
Vedhæftede filer
1521673488603-283025865.jpg

Besvar