Hul i tarmene ved brækning af rå
-
- Bronze Member
- Indlæg: 45
- Tilmeldt: 5. maj 2019, 09:29
- Interesser: Jagt og Fiskeri
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 5 times
Hul i tarmene ved brækning af rå
Hej herinde
Jeg er - relativ - nyjæger, og har netop skudt en rå. Den lagde sig i skuddet - så langt så godt.
Da jeg brækkede rå’en, kunne jeg til min ærgrelse konstatere at et kuglefragment har åbnet en del op for tarmsystemet, så en stor del af bugen havde tarmindhold der var lækket ud.
Efter råd fra en jagtkammerat, brækkede jeg råen færdig, og skyllede derefter grundigt blod/tarmindhold i bugen væk med en vandslange (havde selvfølgelig ikke brugt vand hvis der ikke havde været lækket tarmindhold)
Har derefter gået bugen godt efter med en lygte, og fjernet det der kunne ligne tarmindhold. Nu hænger råen så til modning et køligt sted.
Mit spørgsmål går på hvor sikkert det er at spise de køddele der har været i kontakt med tarmindholdet (selvom jeg har fjernet al synligt, er der jo uden tvivl noget tilbage).
Nogen erfaringer?
PS: eg har ihvertfald planer om at skære godt væk omkring de steder i kødet hvor projektil/kuglefragment har efterladt hul.
Jeg er - relativ - nyjæger, og har netop skudt en rå. Den lagde sig i skuddet - så langt så godt.
Da jeg brækkede rå’en, kunne jeg til min ærgrelse konstatere at et kuglefragment har åbnet en del op for tarmsystemet, så en stor del af bugen havde tarmindhold der var lækket ud.
Efter råd fra en jagtkammerat, brækkede jeg råen færdig, og skyllede derefter grundigt blod/tarmindhold i bugen væk med en vandslange (havde selvfølgelig ikke brugt vand hvis der ikke havde været lækket tarmindhold)
Har derefter gået bugen godt efter med en lygte, og fjernet det der kunne ligne tarmindhold. Nu hænger råen så til modning et køligt sted.
Mit spørgsmål går på hvor sikkert det er at spise de køddele der har været i kontakt med tarmindholdet (selvom jeg har fjernet al synligt, er der jo uden tvivl noget tilbage).
Nogen erfaringer?
PS: eg har ihvertfald planer om at skære godt væk omkring de steder i kødet hvor projektil/kuglefragment har efterladt hul.
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Tillykke med dyret. Det fejler ikke noget, men lad være med at hænge det længere når det nu er kontamineret på overfladen*. Og vær ekstra opmærksom omkring hakket kød (det skal bruges helt friskt). Alle muskler er indesluttet i ubrudte hinder, så der er ingen kontamination inde i kødet andre steder end der hvor du har skåret med kniven under opbrækningen. Din oplevelse med “grønkål” i bughulen er helt almindelig og du har handlet rigtigt. Nyd kødet!
HR
* Jeg har tidligere ikke ladet mit hjortevildt hænge og det fejler intet selvom det er slagtet helt friskt. Idag lader jeg det gerne hænge et par dage, men kun fordi jeg har en vildtkøler.
HR
* Jeg har tidligere ikke ladet mit hjortevildt hænge og det fejler intet selvom det er slagtet helt friskt. Idag lader jeg det gerne hænge et par dage, men kun fordi jeg har en vildtkøler.
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Lugt til det
Bakterier har en lugt, som du ikke vil kunne lide.
Jeg har ædt mig gennem en del frisk, trafikdræbt råvildt (et par lam var brækket i drabet, meget gore), og så længe man renser hurtigt, synes jeg ikke problemet er udtalt. Altså så længe du lader det modne koldt.
Bakterier har en lugt, som du ikke vil kunne lide.
Jeg har ædt mig gennem en del frisk, trafikdræbt råvildt (et par lam var brækket i drabet, meget gore), og så længe man renser hurtigt, synes jeg ikke problemet er udtalt. Altså så længe du lader det modne koldt.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Nu vi er ved det, så bræk haren så snart den er skudt, ligesom med hjortevildtet, så er den også værd at æde.
En god hare, er noget af det bedste
En god hare, er noget af det bedste
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
…. Brækket med det samme og fileteret. Fileterne stegt i smør i 4 minutter på hver side og så i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Så skåret i tynde skiver og serveret til en gang frisk pasta. Mums. Vi var vist temmelig uenige om et eller andet i sidste uge, men når det kommer til håndtering af vildt, så er det sku ren fryd og gammen
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Mjaeh, vi er tit uenige, om noget, ofte politisk, og frygteligt enige om så meget andet.
Jeg tror godt vi kunne æde os gennem en hel vildtparade sammen
Jeg tror godt vi kunne æde os gennem en hel vildtparade sammen
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
-
- Platin Member
- Indlæg: 2228
- Tilmeldt: 28. mar 2008, 12:52
- Interesser: UV-jagt, våben, Teknik
- Geografisk sted: København S
- Has thanked: 462 times
- Been thanked: 352 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Korrigér mig hvis jeg tager fejl, men er anbefalingen ikke at man skærer det kød væk der er tarmindhold på, og så netop IKKE skyller med vand, da ma. Så reelt smører bakterierne ud over kødet?
Hilsen Kenneth
Hilsen Kenneth
Jeg er multi-religiøs - jeg tror lige lidt på alle religioner
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Det kan der være noget om, men det er bare ikke lige til at gøre med indersiden på er dyr. og så er indersiden jo også dækket ah hinder, så bakterierne kommer ikke i kontakt med kødet.
Kommer mave/tarmindhold i kontakt med kød, så er det kniven.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
-
- Platin Member
- Indlæg: 4993
- Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
- Interesser: Jagt. Riffelskydning.
- Geografisk sted: Fyn.
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Det er korrekt, og det er heller ikke ret meget der går til spilde selvom der kommer tarmindhold i bughulen. Det jeg plejer at gøre er at vaske hænder grundigt efter at jeg har flået og brækket. Så skærer jeg køller, bove, hals og rygfilleter fra. Det er vel over 85 % af kødet der så er reddet uden at have været i nærheden af tarmbakterier. Også ribbenene kan ofte reddes, mens mellemgulv og slag bliver kasseret. Hvis man plasker det til i vand, får man efter min mening ødelagt mere end man redder.
Hvis man vil modne kødet skal det være skåret helt rent, og så kan man sagtens modne stykkerne i køleskabet, de behøver ikke hænge sammen som et helt dyr.
Hilsen Lasse.
... Buy the best and cry once.
... Buy the best and cry once.
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5163
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
De gange jeg har haft maveindhold ud i dyret, så har jeg brækket hurtigst muligt, skyllet med vand, flået og parteret den lige efter og så direkte på frost.
Jeg har ikke oplevet, at kødet er blevet dårligt eller haft bismag.
Personligt ville jeg ikke modne på et dyr, der har været eksponeret for mave/tarm indhold.
Jeg har ikke oplevet, at kødet er blevet dårligt eller haft bismag.
Personligt ville jeg ikke modne på et dyr, der har været eksponeret for mave/tarm indhold.
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Det er rigtigt at man i princippet ikke skal skylle. Men hvis der er grønkål i hele bughulen, så er skaden sket. Jeg tager det, som tidligere sagt ikke voldsomt tungt. Mine dyr skal jo heller ikke igennem den kæde af distribution og transport som industrikød skal. Og som Raptor357 skriver, så er der en kraftig hinde på indersiden af bug og brysthule. Så hvis man ikke bryder låsen (det gør jeg i øvrigt aldrig), så er det kun mørbraderne der reelt kan komme i kontakt med noget. Dem kan hundene så få sammen med mellemgulv og splat. Jeg skyller primært for at undgå at forureningen spredes mens jeg forlægger dyret. Og som flere af jer andre, så forlægger jeg med det samme hvis uheldet er sket.
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
-
- Platin Member
- Indlæg: 4993
- Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
- Interesser: Jagt. Riffelskydning.
- Geografisk sted: Fyn.
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Hvis der er grønkål i hele bughulen, så er der gødningsforurening der hvor der er grønt. Hvis man plasker vand ud over er der gødningsforurening overalt, så er den ikke længere.
Det er rigtigt at man kan undgå bakterievækst ved at lægge kødet hurtigt på frost, men det er kød med lavere kvalitet og holdbarhed man får i fryseren.
Hvorfor dog gøre det? Der er ingen argumenter for det. Det giver ingen mening.
Det er rigtigt at man kan undgå bakterievækst ved at lægge kødet hurtigt på frost, men det er kød med lavere kvalitet og holdbarhed man får i fryseren.
Hvorfor dog gøre det? Der er ingen argumenter for det. Det giver ingen mening.
Hilsen Lasse.
... Buy the best and cry once.
... Buy the best and cry once.
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Hvis der er grønkål i hele bughulen, så er der forurening i hele bughulen allerede. Så hvor er det du mener jeg spreder det hen ved at skylle?
Hvis jeg gør bughulen ren inden jeg flår og forlægger, så undgår jeg at sprede det til der hvor jeg fjerner skindet og der hvor jeg skærer under forlægningen. At man skal være opmærksom omkring opbevaring, modning og holdbarhed er der gjort klart opmærksomt på i hele tråden af mig selv og mange andre. Kvaliteten, som i smag lugt og konsistens fejler intet på grund af en punkteret tarm. Men det er da klart at man ikke efterfølgende skal lade dyret hænge i en uge ved 15 grader og så lave tartar af mørbraden.
HR
Hvis jeg gør bughulen ren inden jeg flår og forlægger, så undgår jeg at sprede det til der hvor jeg fjerner skindet og der hvor jeg skærer under forlægningen. At man skal være opmærksom omkring opbevaring, modning og holdbarhed er der gjort klart opmærksomt på i hele tråden af mig selv og mange andre. Kvaliteten, som i smag lugt og konsistens fejler intet på grund af en punkteret tarm. Men det er da klart at man ikke efterfølgende skal lade dyret hænge i en uge ved 15 grader og så lave tartar af mørbraden.
HR
Lassescout skrev: ↑1. dec 2021, 18:32Hvis der er grønkål i hele bughulen, så er der gødningsforurening der hvor der er grønt. Hvis man plasker vand ud over er der gødningsforurening overalt, så er den ikke længere.
Det er rigtigt at man kan undgå bakterievækst ved at lægge kødet hurtigt på frost, men det er kød med lavere kvalitet og holdbarhed man får i fryseren.
Hvorfor dog gøre det? Der er ingen argumenter for det. Det giver ingen mening.
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
-
- Platin Member
- Indlæg: 4993
- Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
- Interesser: Jagt. Riffelskydning.
- Geografisk sted: Fyn.
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Alle de steder det gødningsforurenede vand løber hen, sprøjter hen, trænger ind og forurener. Du kan ikke se eller styre, hvor det ender. Det er forskellen: den oprindelige gødningsforurening kan du se og fjerne med kniven, eller bare kassere det kød det sidder på. Når du plasker med vand spreder du forureningen helt unødigt.Hvis der er grønkål i hele bughulen, så er der forurening i hele bughulen allerede. Så hvor er det du mener jeg spreder det hen ved at skylle?
Hilsen Lasse.
... Buy the best and cry once.
... Buy the best and cry once.
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5163
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Hvis du gør det inden du flår, så er det jo meget begrænset hvor meget af dyret (kødet), som maveindholdet har været i kontakt med med. Jeg vil gerne have det væk inden jeg flår og partere.Lassescout skrev: ↑1. dec 2021, 18:32Hvis der er grønkål i hele bughulen, så er der gødningsforurening der hvor der er grønt. Hvis man plasker vand ud over er der gødningsforurening overalt, så er den ikke længere.
Det er rigtigt at man kan undgå bakterievækst ved at lægge kødet hurtigt på frost, men det er kød med lavere kvalitet og holdbarhed man får i fryseren.
Hvorfor dog gøre det? Der er ingen argumenter for det. Det giver ingen mening.
Skyld dyret, tør det over, af med frakken, grovparter det imens det hænger på krogen og så ordne resten i køkkenet. Jeg vil i sådan en situation lade brystkassen forblive intakt, altså skære rygfileten fra benet, af med forbove/køller og så kødet på halsen. Så har du ikke været i kontakt med indersiden af dyret, og hele brystkassen med det forurenede område er intakt.
Overstående er i en situation hvor der f.eks. er skudt hul på maven.
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Bingo!
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
-
- Platin Member
- Indlæg: 4993
- Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
- Interesser: Jagt. Riffelskydning.
- Geografisk sted: Fyn.
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Det er fandme utroligt !
Jeg har for 20 år siden kæmpet en indædt kamp på forskellige kreaturslagterier for at få slagterne til at lade være med at bruge bruseslangerne til at skylle kød med. Der hænger bruseslanger rundt omkring i slagterierne så slagterne kan skylle forklæder og udstyr, men de brugte dem konstant til at forsøge at skylle gødningsforurening af forben og bagben efter afhudning. Til sidst tog jeg en kniv og skar de vandslanger af der sad i nærheden af slagtelinjen, så måtte slagterne gå lidt længere for at skylle forklædet, men så var vi fri for uvæsenet. Det forringer holdbarheden af kødet helt enormt og giver problemer med at overholde kravene til kimtal i det hakkede kød. Læs "kimtal"= forurening.
Det er sku da utroligt at vi mennesker ikke kommer nogen vegne, og bliver ved med at bruge middelalderlige metoder og overtro, selvom vi har klar evidens for det modsatte !
Jeg gentager, og nu for sidste gang: Når du skyller med vand, udskifter du en synlig, begrænset forurening med en usynlig ubegrænset. Gør det hvis du vil, men vær klar over at det er det du gør.
Og nu gider jeg ikke svare mere i tråden. Hvis I hellere vil æde rådnende kød end friskt må I bare gøre det.
Velbekomme!
Jeg har for 20 år siden kæmpet en indædt kamp på forskellige kreaturslagterier for at få slagterne til at lade være med at bruge bruseslangerne til at skylle kød med. Der hænger bruseslanger rundt omkring i slagterierne så slagterne kan skylle forklæder og udstyr, men de brugte dem konstant til at forsøge at skylle gødningsforurening af forben og bagben efter afhudning. Til sidst tog jeg en kniv og skar de vandslanger af der sad i nærheden af slagtelinjen, så måtte slagterne gå lidt længere for at skylle forklædet, men så var vi fri for uvæsenet. Det forringer holdbarheden af kødet helt enormt og giver problemer med at overholde kravene til kimtal i det hakkede kød. Læs "kimtal"= forurening.
Det er sku da utroligt at vi mennesker ikke kommer nogen vegne, og bliver ved med at bruge middelalderlige metoder og overtro, selvom vi har klar evidens for det modsatte !
Jeg gentager, og nu for sidste gang: Når du skyller med vand, udskifter du en synlig, begrænset forurening med en usynlig ubegrænset. Gør det hvis du vil, men vær klar over at det er det du gør.
Og nu gider jeg ikke svare mere i tråden. Hvis I hellere vil æde rådnende kød end friskt må I bare gøre det.
Velbekomme!
Hilsen Lasse.
... Buy the best and cry once.
... Buy the best and cry once.
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Sjovt nok er jeg 100% enig med dig omkring det du siger fra kreaturslagterierne. Og jeg ville aldrig skylle et ben på en rå på den måde du beskriver. Men det er så en helt anden snak.men de brugte dem konstant til at forsøge at skylle gødningsforurening af forben og bagben efter afhudning.
Vi bliver ikke enige så lad os bare lade den ligge her.
Senest rettet af HR 3. dec 2021, 09:26, rettet i alt 3 gange.
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5163
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Men bare lige for at præcisere Lasse.
Hvis du står med en dyr, hvor projektilet har truffet mavesækken og der er maveindhold i hele dyret.
Hvordan vil du så gå til den opgave?
Hvis du står med en dyr, hvor projektilet har truffet mavesækken og der er maveindhold i hele dyret.
Hvordan vil du så gå til den opgave?
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
-
- Platin Member
- Indlæg: 4993
- Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
- Interesser: Jagt. Riffelskydning.
- Geografisk sted: Fyn.
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Det har jeg prøvet mange gange, og jeg gør som jeg beskrev i mit første indlæg. Jeg flår dyret og skærer de stykker fra der ikke er forurenede. Du skriver at der er maveindhold i hele dyret, men det er der sjælden. Der kan nemt være maveindhold i hele bughulen, men når du har taget køllerne, bovene, halsen og rygfilleterne, så kan du nemt have lagt 85%-90% af kødet til side helt uden at det er forurenet. Nu har du en rygsøjle hængende med noget slag og ribben, der er ikke ret meget kød tilbage i det. Hvis det er helt smattet kan jeg nemt finde på at kassere dette i sin helhed. Men ellers skærer jeg rene dele af, f.eks. ribben, og kasserer resten. Jeg kasserer også meget kød rundt om skudhullet. Jeg vil ikke servere blodunderløbent kød, og da jeg stadig bruger projektiler med blykerne, er det vist også meget fornuftigt af hensyn til det.Ras.Killing skrev: ↑3. dec 2021, 09:08Men bare lige for at præcisere Lasse.
Hvis du står med en dyr, hvor projektilet har truffet mavesækken og der er maveindhold i hele dyret.
Hvordan vil du så gå til den opgave?
Men jeg har tit tænkt på, hvor overraskende lidt kød man ender med at kassere, selvom det ser uoverskueligt ud lige når man åbner bughulen.
Hilsen Lasse.
... Buy the best and cry once.
... Buy the best and cry once.
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Som jeg læser dit indlæg her Lasse, så gør vi alle sammen på samme måde. Med den ene forskel at der er nogen der skyller bughulen ud for at undgå at undgå at sprede forurening herfra til helt andre steder på dyret mens de arbejder med det. Vi gør det fordi vi allerede har afskrevet den åbne del, ikke fordi vi tror at vi kan fjerne forurening.
/HR
P.S. Jeg fjerner også alt blodskudt kød. Hundene sætter stor pris på min grundighed .
/HR
P.S. Jeg fjerner også alt blodskudt kød. Hundene sætter stor pris på min grundighed .
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5163
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Så vi gør faktisk præcist det samme.Lassescout skrev: ↑3. dec 2021, 09:33Det har jeg prøvet mange gange, og jeg gør som jeg beskrev i mit første indlæg. Jeg flår dyret og skærer de stykker fra der ikke er forurenede. Du skriver at der er maveindhold i hele dyret, men det er der sjælden. Der kan nemt være maveindhold i hele bughulen, men når du har taget køllerne, bovene, halsen og rygfilleterne, så kan du nemt have lagt 85%-90% af kødet til side helt uden at det er forurenet. Nu har du en rygsøjle hængende med noget slag og ribben, der er ikke ret meget kød tilbage i det. Hvis det er helt smattet kan jeg nemt finde på at kassere dette i sin helhed. Men ellers skærer jeg rene dele af, f.eks. ribben, og kasserer resten. Jeg kasserer også meget kød rundt om skudhullet. Jeg vil ikke servere blodunderløbent kød, og da jeg stadig bruger projektiler med blykerne, er det vist også meget fornuftigt af hensyn til det.Ras.Killing skrev: ↑3. dec 2021, 09:08Men bare lige for at præcisere Lasse.
Hvis du står med en dyr, hvor projektilet har truffet mavesækken og der er maveindhold i hele dyret.
Hvordan vil du så gå til den opgave?
Men jeg har tit tænkt på, hvor overraskende lidt kød man ender med at kassere, selvom det ser uoverskueligt ud lige når man åbner bughulen.
Bortset fra at du vil partere med møg i dyret, og jeg skyller det ''væk'' inden partering.
Senest rettet af Ras.Killing 3. dec 2021, 20:05, rettet i alt 1 gang.
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Nu ved jeg godt, at det måske er et kontroversielt emne, men jeg har tit haft en gryde stående, til alt det jeg ikke ville æde, men som reelt stadig kunne ædes. Det være sig lidt af hvert, men derefter tilberedt og serveret for hunden, hvis mave gerne fordøjer andre dyrs maver, som åd det med største fornøjelse.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Specielt min gamle hanhund er en ren affaldskværn. Han æder det råt uden de mindste maveproblemer. Med de to andre skal jeg lige passe på med mængderne hvis jeg ikke vil have det brækket op på gulvet. De får det blandet 1:1 med tørpiller, det virker til at stabilisere deres maver. De får også skulderblade, bækken og ryghvirvler. Det gør det lidt nemmere at skære hårdt fra når det ikke går til spilde.C-X skrev: ↑3. dec 2021, 10:23Nu ved jeg godt, at det måske er et kontroversielt emne, men jeg har tit haft en gryde stående, til alt det jeg ikke ville æde, men som reelt stadig kunne ædes. Det være sig lidt af hvert, men derefter tilberedt og serveret for hunden, hvis mave gerne fordøjer andre dyrs maver, som åd det med største fornøjelse.
/HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Hul i tarmene ved brækning af rå
Absolut enig. Jeg kaldte hunden for "Spilde" når der var rest-gullasch, og så var der krigsdans omkring truget. Også halvt om halvt med tørfoder.
Dén hund savner jeg, dens "mor" knap så meget...
Dén hund savner jeg, dens "mor" knap så meget...
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.