-Hej, tak allesammen for indspark, det lader til at være kompliceret, at der ikke må reguleres og/eller at der ikke BLIVER reguleret pga manglende behov, og at hvis der reguleres, så må fuglen ikke sælges/videreformidles, og det er jo altsammen dårligt nyt.
-Så jeg må nok bare klare mig som jeg har klaret mig indtil videre, hvilket er at tage en tur i Frederiksberg have og samle fjer ind imellem, det er bare ikke særligt effektivt, ift hvad man får af fjer og ift hvad man bruger af tid på det....;- /
Forstår ikke at man ikke kan sørge for at reguleret vildt bliver brugt i det omfang at det kan, alt andet er da rent spild....;- /
-Men tak for svarene....!!!
Bjarke.
Regulering af hejrer
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Regulering af hejrer
Svaret her skal deles op i to.
1) Hejren bliver aldrig reguleret eller jaget, så dit oprindelige spørgsmål er afklaret.
2) Reguleret vildt må ikke videresælges, for at undgå at reguleringen bliver "kommercialiseret". Altså at man søger om reguleringstilladelser af andre grunde end dem der ligger bag at man må regulerer. Jægerne der regulerer, eller dem der har jorden hvor der reguleres, sætter en ære i at de regulererde fugle bliver spist. Så de går ikke til spilde.
Når det så er sagt, så vil du næsten altid kunne "tiltuske" et par rågeunger fra de lokale reguleringsjægere, og det er der i mine øjne absolut intet galt i.
Peter
-
- Platin Member
- Indlæg: 2151
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Regulering af hejrer
Jeg er så enig med det foregående indlæg fra Peter, så vi burde næsten stoppe tråden der.
Men jeg vil lige tilføje noget til hejrens kulinariske værdi: Hejreunger blev i fordums tid skudt med kaliber 22 i kolonierne på samme måde som rågeunger stadig gør det. Der er opskrifter i Mørchs udemærkede vildtkogebog. Blandt tidstypiske guldkorn som at "nutidens kvinder ikke længere accepterer at vildtet ikke er forlagt naar det afleveres til tilberedning i i køkkenet" .
/HR
Men jeg vil lige tilføje noget til hejrens kulinariske værdi: Hejreunger blev i fordums tid skudt med kaliber 22 i kolonierne på samme måde som rågeunger stadig gør det. Der er opskrifter i Mørchs udemærkede vildtkogebog. Blandt tidstypiske guldkorn som at "nutidens kvinder ikke længere accepterer at vildtet ikke er forlagt naar det afleveres til tilberedning i i køkkenet" .
/HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: Regulering af hejrer
Angående smag.
Jeg husker hejre som lettere trannet relativt lys i kødet - meget som måge.
Svane meget i retning af gæs (gamlefugle kun til hakkekød).
En gammel afdød jæger i bekendtskabskredsen serverede (bl.a) svanebøffer ved flere lejligheder. Tog mig længe at finde ud af hvad det var, adspurgt om hvad vinspiste svarede han altid på bredt thybomål. “De æ ossekyd”.
De fleste omkring bordet forstod det som “oksekød”, jeg er opvokset på egnen og var klar over at det “også var kød”.
Mvh Frederik
Jeg husker hejre som lettere trannet relativt lys i kødet - meget som måge.
Svane meget i retning af gæs (gamlefugle kun til hakkekød).
En gammel afdød jæger i bekendtskabskredsen serverede (bl.a) svanebøffer ved flere lejligheder. Tog mig længe at finde ud af hvad det var, adspurgt om hvad vinspiste svarede han altid på bredt thybomål. “De æ ossekyd”.
De fleste omkring bordet forstod det som “oksekød”, jeg er opvokset på egnen og var klar over at det “også var kød”.
Mvh Frederik