Jeg har skudt en fin julegås i dag (ja, meget symbolsk ). Men det er første gang jeg har nedlagt en, og nu vil jeg gerne behandle kødet bedst muligt.
Skal jeg lade den hænge en dag eller 2. Skal jeg rense/slagte den med det samme ?
Jeg har planer om at benytte bryst/lår (og vil plukke fjerene af på de områder for at bevare skindet)
Hurtigt svar vil være værdsat, da gåsen netop er skudt - og jeg vil som skrevet gerne behandle kødet bedst muligt :-)
Haster; jeg har skudt en jule-gås!
-
- Gold Member
- Indlæg: 608
- Tilmeldt: 18. nov 2019, 13:06
- Interesser: jagt - historie
- Geografisk sted: midtjylland
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 82 times
Re: Haster; jeg har skudt en jule-gås!
At tage indvolde ud med det samme skader ikke nogen afdød som skal spises senere ...
At vente flere dage ..... temperatur gør en forskel
.
Men du kan sikkert vente en dag eller to hvis det passer dig bedst vedr. gåsen
At vente flere dage ..... temperatur gør en forskel
.
Men du kan sikkert vente en dag eller to hvis det passer dig bedst vedr. gåsen
-
- Platin Member
- Indlæg: 3361
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 10:13
- Interesser: Jagt, skydning, sport, science
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 69 times
- Been thanked: 633 times
Re: Haster; jeg har skudt en jule-gås!
Hvis du kan opbevare den ved omkring 2-5 grader, så kan du godt lade den være til i morgen. Det er koldt udenfor, så hvis det er kan du lægge den dér, hvis der ikke er plads i køleskabet.aurc1980 skrev: ↑24. dec 2020, 17:10Jeg har skudt en fin julegås i dag (ja, meget symbolsk ). Men det er første gang jeg har nedlagt en, og nu vil jeg gerne behandle kødet bedst muligt.
Skal jeg lade den hænge en dag eller 2. Skal jeg rense/slagte den med det samme ?
Jeg har planer om at benytte bryst/lår (og vil plukke fjerene af på de områder for at bevare skindet)
Hurtigt svar vil være værdsat, da gåsen netop er skudt - og jeg vil som skrevet gerne behandle kødet bedst muligt :-)
Ellers plejer jeg bare at tømme skudt vildt samme aften, plukke/flå dem og smide dem i fryseren
- Oscar123
- This member is
- Indlæg: 2017
- Tilmeldt: 26. mar 2008, 22:07
- Interesser: Ildvåben og ildvand
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Has thanked: 350 times
- Been thanked: 653 times
Re: Haster; jeg har skudt en jule-gås!
Tillykke med fangsten. Det er altid tilrådeligt at fjerne indvolde og tarme så hurtigt som muligt efter at dyret er nedlagt (gælder i princippet for al vildt – såvel flyvende som firbenet). Dette er for at undgå at ”tarm-safter”, galde og lign. naturlige – men uønskede – væsker trænger ud i det omliggende væv.
Selvom en gås er en stor fugl er dette dog en ganske hurtig proces og tager ikke mange minutter. Så kan du derefter lade den hænge en dag eller to med fjer på og så plukke eller flå den alt efter hvad du nu synes.
Glædelig Jul
Oscar123
Selvom en gås er en stor fugl er dette dog en ganske hurtig proces og tager ikke mange minutter. Så kan du derefter lade den hænge en dag eller to med fjer på og så plukke eller flå den alt efter hvad du nu synes.
Glædelig Jul
Oscar123
On scene - but unseen
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: Haster; jeg har skudt en jule-gås!
Pluk hele fuglen (hvis den ikke er megagammel).
Put den i en stegepose med diverse godt og steg den hel.
Eller del den i stykker, salt den let (1 døgn i køleskab indsmurt i salt og lidt sukker og evt noget presset hvidløg og timian).
“Kog” den i andefedt.
Gem den dækket i ande fedt i køleskab til den skal bruges.
Når den skal spises, i ovnen ved 250grader i 20 min.
Put den i en stegepose med diverse godt og steg den hel.
Eller del den i stykker, salt den let (1 døgn i køleskab indsmurt i salt og lidt sukker og evt noget presset hvidløg og timian).
“Kog” den i andefedt.
Gem den dækket i ande fedt i køleskab til den skal bruges.
Når den skal spises, i ovnen ved 250grader i 20 min.
-
- Bronze Member
- Indlæg: 45
- Tilmeldt: 5. maj 2019, 09:29
- Interesser: Jagt og Fiskeri
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 5 times
Re: Haster; jeg har skudt en jule-gås!
Ja, så blev der tid til at sige tak for hjælpen til jer ovenfor :-)
Gåsen fik taget indholdet ud et par timer efter nedlægning, og hang en dags tid. Nu ligger bryst i fryseren med øvrigt i en pose for sig - så der kan blive til en god sovs.
Godt nytår!
Gåsen fik taget indholdet ud et par timer efter nedlægning, og hang en dags tid. Nu ligger bryst i fryseren med øvrigt i en pose for sig - så der kan blive til en god sovs.
Godt nytår!