Leverpostej af bukkelever og hjerte

Her kan alt om jagt, vildtpleje og naturoplevelser diskuteres og erfaringer udveksles.
Besvar
Klitgaard
Newbie
Newbie
Indlæg: 19
Tilmeldt: 30. apr 2013, 14:21
Interesser: jagt, fiskeri, cykling
Geografisk sted: Kolding

Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af Klitgaard » 2. jul 2014, 12:28

Fik skudt min første buk her den 16. maj og ud af dette kom der jo en masse dejligt kød, bl.a. hjerte og lever.
Af hjerte og lever tænker jeg på at lave en leverpostej men mangler en god opskrift.
Så er der nogen der har en fantastisk opskrift?

God sommer

Brugeravatar
DeVille
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 746
Tilmeldt: 9. jun 2011, 22:11
Interesser: Jagt, skydning og ældre våben
Geografisk sted: Frankrig
Has thanked: 9 times
Been thanked: 78 times

Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af DeVille » 2. jul 2014, 13:05

Det er godt nok ikke lige rådyr, men mon ikke opskrifterne virker alligevel?

http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=44170
http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=23778

Desuden kan det godt være at jeg tager fejl, men "Fodertønden" er vist kun til deling af færdige opskrifter - ikke spørgsmål.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2370 times

Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af Refraktorius » 7. jul 2014, 12:51

PeterLH skrev:Det er godt nok ikke lige rådyr, men mon ikke opskrifterne virker alligevel?

http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=44170
http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=23778

Desuden kan det godt være at jeg tager fejl, men "Fodertønden" er vist kun til deling af færdige opskrifter - ikke spørgsmål.
Du tager ikke fejl, så jeg har flyttet tråden ned i "Jagt".

:razz:
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Lassescout
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4993
Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
Interesser: Jagt. Riffelskydning.
Geografisk sted: Fyn.
Has thanked: 496 times
Been thanked: 1149 times

Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af Lassescout » 7. jul 2014, 18:06

Rådyrlever er meget kraftigt i smagen. Jeg har ikke forsøgt selv, men jeg kan huske at min mor lavede en fantastisk leverpostej. Hendes mantra var " Halvt vildt og halvt tamt" forstået på den måde, at hvis du plejer at lave leverpostej af svine- eller kalvelever, så kan du bruge den samme opskrift og erstatte halvdelen af den tamme lever med vildt. Ellers bliver den for ram i smagen.
Hilsen Lasse.

... Buy the best and cry once.

LFuppen
Banned
Banned
Indlæg: 2496
Tilmeldt: 10. jan 2012, 17:32
Interesser: Jagt, håndvåben og militærhist
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 371 times
Been thanked: 189 times

Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af LFuppen » 7. jul 2014, 18:54

Stegte en hel rådyrlever i lørdags fra bukken i år - den smagte ikke særlig kraftig i smagen
Utaknemmelighed er verdens løn!!!

Lassescout
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4993
Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
Interesser: Jagt. Riffelskydning.
Geografisk sted: Fyn.
Has thanked: 496 times
Been thanked: 1149 times

Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af Lassescout » 7. jul 2014, 19:03

LFuppen skrev:Stegte en hel rådyrlever i lørdags fra bukken i år - den smagte ikke særlig kraftig i smagen
Nååå-ja, men så har du jo skudt Bambi. Jeg plejede at skyde Bambis bedstefar :giggle: :giggle: :giggle:
Hilsen Lasse.

... Buy the best and cry once.

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af Kleth » 9. jul 2014, 06:15

Når i brækker rådyret, tager i så lever ud først? Jeg tænker på at når jeg har brækket rådyr, så ender det hele i en dynge på jorden ved siden af dyret, for jeg er meget forsigtig med at mave/tarm-indhold ikke kommer ud i vildtkroppen.
Eller samler i leveren op bagefter, selv om den har været i græsset?
Hjerte og lunger er ikke noget problem, specielt hjertet, der jo kommer i sin egen pose.
Jeg vil gerne lære at bruge så meget af dyret som muligt.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
Carsten Bo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3171
Tilmeldt: 10. feb 2007, 16:28
Interesser: Jagt, Genladning
Geografisk sted: sydhavsøerne
Has thanked: 453 times
Been thanked: 354 times

Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af Carsten Bo » 9. jul 2014, 08:20

Hvis du starter med at tage tarme og mavesæk ud så kan du bruge det til aflægsplads til lever og hjerte. Evt få lunger, hjerte og lever ud sammen og placer det på lungerne.
Er udnævnt til Klodsmedjord.

I never feel guilty eating anything
Carsten

TheDarkSide
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2973
Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
Interesser: Jagt, skydevåben...
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 259 times
Been thanked: 513 times

Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte

Indlæg af TheDarkSide » 9. jul 2014, 12:40

Kleth skrev:Når i brækker rådyret, tager i så lever ud først? Jeg tænker på at når jeg har brækket rådyr, så ender det hele i en dynge på jorden ved siden af dyret, for jeg er meget forsigtig med at mave/tarm-indhold ikke kommer ud i vildtkroppen.
Eller samler i leveren op bagefter, selv om den har været i græsset?
Hjerte og lunger er ikke noget problem, specielt hjertet, der jo kommer i sin egen pose.
Jeg vil gerne lære at bruge så meget af dyret som muligt.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Du kan tage spiserør, mave, tarm og milt ud i et stykke. Dernæst kan du tage lever, nyrer, mellemgulv, hjerter og lunger ud i et andet andet stykke (skæres luftrøret og mellemgulv fri, kan man bruge det til at trække sidstenævnte organer ud med, så det sidder i ét stykke). Er der det mindste hul på maven eller er knuden på spiserøret gået op, smider jeg alt indmad ud.
Husk for alt i verden ikke at hænge rådyr op i kæben, halsen eller forløbene, men i bagløbene i stedet. Så får man kontamineret det ringeste kød, fremfor det bedste. Det samme når dyret skal tømmes efter brækning. Løft op i bagløbene først, så blod løber frem i dyret. Herefter kan man forsigtigt løfte op i hovedet, så blodet ikke løber lige ned til bagenden. Det handlet ikke om at brække bukken på 30 sekunder, men tag sig tid til at gøre det hygiejnisk.

Besvar