Leverpostej af bukkelever og hjerte
-
- Newbie
- Indlæg: 19
- Tilmeldt: 30. apr 2013, 14:21
- Interesser: jagt, fiskeri, cykling
- Geografisk sted: Kolding
Leverpostej af bukkelever og hjerte
Fik skudt min første buk her den 16. maj og ud af dette kom der jo en masse dejligt kød, bl.a. hjerte og lever.
Af hjerte og lever tænker jeg på at lave en leverpostej men mangler en god opskrift.
Så er der nogen der har en fantastisk opskrift?
God sommer
Af hjerte og lever tænker jeg på at lave en leverpostej men mangler en god opskrift.
Så er der nogen der har en fantastisk opskrift?
God sommer
- DeVille
- Gold Member
- Indlæg: 746
- Tilmeldt: 9. jun 2011, 22:11
- Interesser: Jagt, skydning og ældre våben
- Geografisk sted: Frankrig
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 78 times
Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte
Det er godt nok ikke lige rådyr, men mon ikke opskrifterne virker alligevel?
http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=44170
http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=23778
Desuden kan det godt være at jeg tager fejl, men "Fodertønden" er vist kun til deling af færdige opskrifter - ikke spørgsmål.
http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=44170
http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=23778
Desuden kan det godt være at jeg tager fejl, men "Fodertønden" er vist kun til deling af færdige opskrifter - ikke spørgsmål.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte
Du tager ikke fejl, så jeg har flyttet tråden ned i "Jagt".PeterLH skrev:Det er godt nok ikke lige rådyr, men mon ikke opskrifterne virker alligevel?
http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=44170
http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=23778
Desuden kan det godt være at jeg tager fejl, men "Fodertønden" er vist kun til deling af færdige opskrifter - ikke spørgsmål.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Platin Member
- Indlæg: 4993
- Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
- Interesser: Jagt. Riffelskydning.
- Geografisk sted: Fyn.
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte
Rådyrlever er meget kraftigt i smagen. Jeg har ikke forsøgt selv, men jeg kan huske at min mor lavede en fantastisk leverpostej. Hendes mantra var " Halvt vildt og halvt tamt" forstået på den måde, at hvis du plejer at lave leverpostej af svine- eller kalvelever, så kan du bruge den samme opskrift og erstatte halvdelen af den tamme lever med vildt. Ellers bliver den for ram i smagen.
Hilsen Lasse.
... Buy the best and cry once.
... Buy the best and cry once.
-
- Banned
- Indlæg: 2496
- Tilmeldt: 10. jan 2012, 17:32
- Interesser: Jagt, håndvåben og militærhist
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 371 times
- Been thanked: 189 times
Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte
Stegte en hel rådyrlever i lørdags fra bukken i år - den smagte ikke særlig kraftig i smagen
Utaknemmelighed er verdens løn!!!
-
- Platin Member
- Indlæg: 4993
- Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
- Interesser: Jagt. Riffelskydning.
- Geografisk sted: Fyn.
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte
Nååå-ja, men så har du jo skudt Bambi. Jeg plejede at skyde Bambis bedstefarLFuppen skrev:Stegte en hel rådyrlever i lørdags fra bukken i år - den smagte ikke særlig kraftig i smagen
Hilsen Lasse.
... Buy the best and cry once.
... Buy the best and cry once.
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte
Når i brækker rådyret, tager i så lever ud først? Jeg tænker på at når jeg har brækket rådyr, så ender det hele i en dynge på jorden ved siden af dyret, for jeg er meget forsigtig med at mave/tarm-indhold ikke kommer ud i vildtkroppen.
Eller samler i leveren op bagefter, selv om den har været i græsset?
Hjerte og lunger er ikke noget problem, specielt hjertet, der jo kommer i sin egen pose.
Jeg vil gerne lære at bruge så meget af dyret som muligt.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Eller samler i leveren op bagefter, selv om den har været i græsset?
Hjerte og lunger er ikke noget problem, specielt hjertet, der jo kommer i sin egen pose.
Jeg vil gerne lære at bruge så meget af dyret som muligt.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Carsten Bo
- Platin Member
- Indlæg: 3171
- Tilmeldt: 10. feb 2007, 16:28
- Interesser: Jagt, Genladning
- Geografisk sted: sydhavsøerne
- Has thanked: 453 times
- Been thanked: 354 times
Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte
Hvis du starter med at tage tarme og mavesæk ud så kan du bruge det til aflægsplads til lever og hjerte. Evt få lunger, hjerte og lever ud sammen og placer det på lungerne.
Er udnævnt til Klodsmedjord.
I never feel guilty eating anything
Carsten
I never feel guilty eating anything
Carsten
-
- Platin Member
- Indlæg: 2973
- Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
- Interesser: Jagt, skydevåben...
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 513 times
Re: Leverpostej af bukkelever og hjerte
Du kan tage spiserør, mave, tarm og milt ud i et stykke. Dernæst kan du tage lever, nyrer, mellemgulv, hjerter og lunger ud i et andet andet stykke (skæres luftrøret og mellemgulv fri, kan man bruge det til at trække sidstenævnte organer ud med, så det sidder i ét stykke). Er der det mindste hul på maven eller er knuden på spiserøret gået op, smider jeg alt indmad ud.Kleth skrev:Når i brækker rådyret, tager i så lever ud først? Jeg tænker på at når jeg har brækket rådyr, så ender det hele i en dynge på jorden ved siden af dyret, for jeg er meget forsigtig med at mave/tarm-indhold ikke kommer ud i vildtkroppen.
Eller samler i leveren op bagefter, selv om den har været i græsset?
Hjerte og lunger er ikke noget problem, specielt hjertet, der jo kommer i sin egen pose.
Jeg vil gerne lære at bruge så meget af dyret som muligt.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Husk for alt i verden ikke at hænge rådyr op i kæben, halsen eller forløbene, men i bagløbene i stedet. Så får man kontamineret det ringeste kød, fremfor det bedste. Det samme når dyret skal tømmes efter brækning. Løft op i bagløbene først, så blod løber frem i dyret. Herefter kan man forsigtigt løfte op i hovedet, så blodet ikke løber lige ned til bagenden. Det handlet ikke om at brække bukken på 30 sekunder, men tag sig tid til at gøre det hygiejnisk.