Opskrift på krage og måge...?
- Trident
- Silver Member
- Indlæg: 329
- Tilmeldt: 26. jan 2009, 10:33
- Interesser: Jagt, sejlbåd, dykning
- Geografisk sted: Sydsjælland
- Been thanked: 30 times
- Kontakt:
Opskrift på krage og måge...?
Hej kammerater,
Har ledt mange steder, men kan ikke rigtig finde nogen gode opskrifter på henholdsvis krage og måge...
Har I nogle gode af slagsen - eller er de hemmelige, hehe...
På forhånd tak for hjælpen...
Har ledt mange steder, men kan ikke rigtig finde nogen gode opskrifter på henholdsvis krage og måge...
Har I nogle gode af slagsen - eller er de hemmelige, hehe...
På forhånd tak for hjælpen...
Mvh. Christian
In Hoc Signo Vinces !!!
In Hoc Signo Vinces !!!
- Exterminator
- Banned
- Indlæg: 1144
- Tilmeldt: 23. okt 2009, 08:54
- Interesser: Alt der siger...BANG
- Geografisk sted: Skibe sejler til England
- Been thanked: 1 time
Re: Opskrift på krage og måge...?
Prøv e.v.t. at tilberede fuglene som............kylling
Ellers.........se her:
Tilbage til oversigten Kan det grilles?
Af Liv Mygind - 26. juni 2009 Print Send
Blå Bog - Steen Viggo Jensen
Tidligere hjemløs, der har grillet næsten alt. Personlige problemer og ægteskabelige skærmydsler gjorde, at jeg på et tidspunkt
i mit voksenliv blev hjemløs, og så blev naturen til mit hjem. I knap to år boede jeg i
og med den fynske natur – og levede i høj grad af den.
Læs mere om kogebogen Vorherres Køkkenhave
Fra forordet til ’Vorherres køkkenhave’.
Når nu kullene er varme alligevel, kan man jo godt lige grille sine våde sokker eller en bajer. Nogle danskere har hang til at lege med ilden.
Skumfiduser, bananer, popcorn og pizza er vi flere, der har prøvet at grille.
Men krage er det nok de færreste, der har haft oppe på risten.
Tidligere hjemløs Steen Viggo Jensen fortæller, at han næsten har grillet alt.
»Alle mulige slags fisk, kat, krage og hare har jeg grillet.«
Når han griller, laver han et lille madbål med granitsten omkring og bruger så hønsetråd som rist.
Han har spist mange krager, som han har fundet i vejkanten, fordi de er blevet påkørt af en bil.
»Så længe deres øjne skinner, så er de friske. Jeg flår dem, som man flår fasaner. Der er bare af med betrækket. Så har jeg stoppet dem med f.eks. løgkarse eller ramsløgblade, der er det danske hvidløg.«
Steen Viggo fortæller, at dyret skal vendes en masse gange over gløderne, og at krage smager meget a la due. Han beregner en krage per mand.
»Jeg kan anbefale krage til alle og enhver,« siger Steen Viggo. Han har også spist pindsvin, men ikke grillet. Det skal laves i grubeovn og smager »pragtfuldt.«
Og på Roskilde Universitet er det en tradition at grille øl.
Her griller man stærke øl, som man kalder Skuder og drikker dem godt varme.
På internetportalen youtube, der er fyldt med brugernes egne hjemmevideoer, kan man finde film, hvor folk forsøger at grille mobiltelefoner, hårspray, batterier, airbags og grøn gele.
Ellers.........se her:
Tilbage til oversigten Kan det grilles?
Af Liv Mygind - 26. juni 2009 Print Send
Blå Bog - Steen Viggo Jensen
Tidligere hjemløs, der har grillet næsten alt. Personlige problemer og ægteskabelige skærmydsler gjorde, at jeg på et tidspunkt
i mit voksenliv blev hjemløs, og så blev naturen til mit hjem. I knap to år boede jeg i
og med den fynske natur – og levede i høj grad af den.
Læs mere om kogebogen Vorherres Køkkenhave
Fra forordet til ’Vorherres køkkenhave’.
Når nu kullene er varme alligevel, kan man jo godt lige grille sine våde sokker eller en bajer. Nogle danskere har hang til at lege med ilden.
Skumfiduser, bananer, popcorn og pizza er vi flere, der har prøvet at grille.
Men krage er det nok de færreste, der har haft oppe på risten.
Tidligere hjemløs Steen Viggo Jensen fortæller, at han næsten har grillet alt.
»Alle mulige slags fisk, kat, krage og hare har jeg grillet.«
Når han griller, laver han et lille madbål med granitsten omkring og bruger så hønsetråd som rist.
Han har spist mange krager, som han har fundet i vejkanten, fordi de er blevet påkørt af en bil.
»Så længe deres øjne skinner, så er de friske. Jeg flår dem, som man flår fasaner. Der er bare af med betrækket. Så har jeg stoppet dem med f.eks. løgkarse eller ramsløgblade, der er det danske hvidløg.«
Steen Viggo fortæller, at dyret skal vendes en masse gange over gløderne, og at krage smager meget a la due. Han beregner en krage per mand.
»Jeg kan anbefale krage til alle og enhver,« siger Steen Viggo. Han har også spist pindsvin, men ikke grillet. Det skal laves i grubeovn og smager »pragtfuldt.«
Og på Roskilde Universitet er det en tradition at grille øl.
Her griller man stærke øl, som man kalder Skuder og drikker dem godt varme.
På internetportalen youtube, der er fyldt med brugernes egne hjemmevideoer, kan man finde film, hvor folk forsøger at grille mobiltelefoner, hårspray, batterier, airbags og grøn gele.
Endelig .45 ACP i Danmark
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Pluk fuglen og fyld den med det du ønsker f.eks. Kogt ris der er blandet med rosiner og ristede mandelflager. Lav en improviseret patéfars (kød, fuglehjerter, fuglelever, bacon, portvin, whisky, rom, valnødder, alt hvad der er godt!). Pak den ind i trylledej og grill/bag ved jævn varme i ca. 1 time. Knald dejen og nyd fuglen. Det er også en anderledes måde at servere på, en knold til hver og så lade hammeren gå på omgang.
Min far lærte mig at gøre det i naturen med ler, ud med motoren af med poterne og styrehuset, ind i motorrummet med lidt krydderi, klask den ind i æltet ler og ind i gløderne. Efter ca. 1 time knækkes leren og fjerene følger pænt med leren af.
Min far lærte mig at gøre det i naturen med ler, ud med motoren af med poterne og styrehuset, ind i motorrummet med lidt krydderi, klask den ind i æltet ler og ind i gløderne. Efter ca. 1 time knækkes leren og fjerene følger pænt med leren af.
- Trident
- Silver Member
- Indlæg: 329
- Tilmeldt: 26. jan 2009, 10:33
- Interesser: Jagt, sejlbåd, dykning
- Geografisk sted: Sydsjælland
- Been thanked: 30 times
- Kontakt:
Re: Opskrift på krage og måge...?
Hej kammerater,
Tak for de hurtige svar og løsninger...
Tak for de hurtige svar og løsninger...
Mvh. Christian
In Hoc Signo Vinces !!!
In Hoc Signo Vinces !!!
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Drenge
Dette indslag omhandler tilberedning af krager og måger, pak jeres hejrer og indbyrdes hakkerier og opret en tråd til det :arrow:
Dette indslag omhandler tilberedning af krager og måger, pak jeres hejrer og indbyrdes hakkerier og opret en tråd til det :arrow:
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Hønsetyv skrev:Drenge
Dette indslag omhandler tilberedning af krager og måger, pak jeres hejrer og indbyrdes hakkerier og opret en tråd til det :arrow:
Uvedkommende indlæg er slettet, og en advarsel tildelt for opfordring til ulovlig jagt til rette vedkommende.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Jesper1973
- Gold Member
- Indlæg: 634
- Tilmeldt: 11. jul 2007, 21:39
- Interesser: Riffeljagt
- Geografisk sted: Sønderjylland
- Been thanked: 3 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Jeg har kigget i en oldgammel bog jeg har liggende vedr behandling af vildet. Den forslår rygning af måge og at krager tilbedres stegte ligesom rågeunder (de skal dog nok have lidt længere vil jeg mene :))
Mvh
Jesper
Det er bedre at have en riffel og ikke have brug for den, end at have brug for en riffel og ikke at have den
Jesper
Det er bedre at have en riffel og ikke have brug for den, end at have brug for en riffel og ikke at have den
- Nikolajl
- Bronze Member
- Indlæg: 100
- Tilmeldt: 29. maj 2007, 01:49
- Interesser: IPSC, Genladning, Jagt og alt
- Geografisk sted: Horsens
- Geografisk sted: Horsens
Re: Opskrift på krage og måge...?
en søgning på dk-kogebogen efter "måge"
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/so ... sog=m%E5ge
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/so ... sog=m%E5ge
- swjust
- Silver Member
- Indlæg: 236
- Tilmeldt: 21. okt 2005, 19:04
- Interesser: Buejagt, Riffeljagt og havjagt
- Geografisk sted: Århus
- Been thanked: 7 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Vi har med stor success røget måger, de smager fortrinligt.
Hvis de skal steges så får de samme fremgangsmåde som edderfugle ved mig. I en marinade, olie, løg og de krydderier man nu syntes er sjov den pågældende dag, timian og rosemarin er godt. Så bliver de stegt på en brandvarm pande, og lige før de er færdige får de et skud balsamico som koges ind.
Så med kartofler og måske lidt bernaise sovs, så er man kørende.
Hvis de skal steges så får de samme fremgangsmåde som edderfugle ved mig. I en marinade, olie, løg og de krydderier man nu syntes er sjov den pågældende dag, timian og rosemarin er godt. Så bliver de stegt på en brandvarm pande, og lige før de er færdige får de et skud balsamico som koges ind.
Så med kartofler og måske lidt bernaise sovs, så er man kørende.
Med venlig hilsen
SWJust
SWJust
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
:eating:swjust skrev:Vi har med stor success røget måger, de smager fortrinligt.
Hvis de skal steges så får de samme fremgangsmåde som edderfugle ved mig. I en marinade, olie, løg og de krydderier man nu syntes er sjov den pågældende dag, timian og rosemarin er godt. Så bliver de stegt på en brandvarm pande, og lige før de er færdige får de et skud balsamico som koges ind.
Så med kartofler og måske lidt bernaise sovs, så er man kørende.
Det var faktisk en rigtig go ide og røge dem, det er noget jeg endnu ik har prøvet..
hvis du har mulighed for det må du gerne smide en opskrift på din fremgangsmåde.
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 437
- Tilmeldt: 12. okt 2007, 14:12
- Interesser: Jagt, Fiskeri og Foto.
- Geografisk sted: NNW for Thisted
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 21 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Jeg har spist rigtig mange måger :yo: bryst stykkerne krydres og steges på en meget varm pande :eating: og det smager rigtig godt og der er altid en eller anden der spørger hvad det er og når jeg så fortæller hvad det er og samtid kan vise dem skrog med fjer og det hele ja så er der sgu nogen der bliver lange i masken
Buffalo
Buffalo
Led mig ikke i fristelse , jeg kan godt selv finde vej
-
- Newbie
- Indlæg: 5
- Tilmeldt: 20. sep 2014, 21:16
- Interesser: jagt, hunde
- Geografisk sted: Jylland
- Geografisk sted: Vejen, Gesten
- Kontakt:
Re: Opskrift på krage og måge...?
Jeg foretrækker at lave kragebryst i baconsvøb og med sovs på vildtfond. Serveres med stegte kartofler.
Men jeg synes egentlig, at bacon smager bedre end krage:)
Men jeg synes egentlig, at bacon smager bedre end krage:)
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 288 times
- Been thanked: 1073 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Råger kan generelt tilberedes som duer. Opskrifter på duer, er nemme at finde.
Jeg ved, at nogle kun tager brysterne på rågerne, men det er imho synd. Lårene er skønne.
På mågerne og krager tager jeg kun brysterne, og tilbereder dem som jeg ville gøre med fasanbryster..
Jeg ved, at nogle kun tager brysterne på rågerne, men det er imho synd. Lårene er skønne.
På mågerne og krager tager jeg kun brysterne, og tilbereder dem som jeg ville gøre med fasanbryster..
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
-
- Silver Member
- Indlæg: 278
- Tilmeldt: 17. jun 2013, 15:07
- Interesser: Riffelskydning, jagt, udstyr
- Geografisk sted: Sydjylland
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 32 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Husk, alle mågearter er fredede fra denne sæson
(Så der må være tale om frosne rester fra sidste år her, naturligvis)
(Så der må være tale om frosne rester fra sidste år her, naturligvis)
-
- Platin Member
- Indlæg: 11099
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2637 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Kig lige trådens alderKras skrev:Husk, alle mågearter er fredede fra denne sæson
(Så der må være tale om frosne rester fra sidste år her, naturligvis)
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
-
- Platin Member
- Indlæg: 11099
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2637 times
Re: Opskrift på krage og måge...?
Store fede sølvmågeunger smager nu også godt. Brystbøfferne skal grydesteges på samme vis som edderfugle. :eating:
Men jf. DOF er der jo ingen jægere der æder måger... :utilfreds: :crazy:
Men jf. DOF er der jo ingen jægere der æder måger... :utilfreds: :crazy:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.